GLASkunst
GLASfusing


kleurrijke kunst te koop: 
glas-fusion


beelden & sculpturen
van gesmolten glasDaan Lemaire,

glaskunstenaarU vindt hier afbeeldingen van mijn glaskunst die ik maakte als glaskunstenaar in Amsterdam. Ik maakte kleurrijke en vrij abstracte glasfusing beelden, ook wel glasfusion genoemd of gefused glas. 
 

Ik maakte als glaskunstenaar mijn kunstuitsluitend in de techniek van glas-fusing. Met glasfusing worden verschillend lagen en stukken van gekleurd glas samengesmolten tot één sculptuur van één en hetzelfde materiaal: gesmolten gekleurd glas. De afbeeldingen hierboven laten dit goed zien.
 

Mijn gemaakte vrije sculpturen in glas, vaak kleurrijk en abstract. Mijn glaskunst is bedoeld om in de kamer bij u thuis geplaatst te worden (niet voor buiten!); het liefst op een plek waar het daglicht in en met het glas-beeld kan spelen.


Vanaf 2004 gebruikte  ik voor het maken van mijn glas-beelden de glas-fusing techniek, omdat ik hierin schilderachtig met het glas kon werken, door het versmelten en het vervolgens ineenvloeien van de kleuren van het glas.
Tot 2004 hanteerde ik voor mijn glaskunst de techniek van glas-appliqué waarbij de glasvormen van de glassculptuur werden uitgesneden en vervolgens met transparante glaslijm werden gelijmd op een doorzichtige plexiglas-kern. 


Veel van mijn gemaakte glasfusing-kunst is de laatste tijd verkocht; slechts drie exemplaren staan er nog te koop. Deze staan hier op de website geplaatst, tussen de vele verkochte. 


Daan Lemaire.